creatieve therapie

Soms weet je niet hoe je onder woorden moet brengen wat er diep van binnen bij je gebeurt. Het is net of er geen woorden voor zijn. Het kan ook zijn dat je er juist alleen maar heel rationeel over kunt praten met heel veel woorden, maar dat het buiten je gevoel om gaat. Je kunt het gevoel hebben dat alles al zo vaak gezegd is en dat het toch niets helpt. Het is of alles vast zit.

Soms zeggen mensen: ik voel niets meer. Ik ervaar geen warmte meer, ik geniet nergens van, mijn handen zijn zo koud dat ze geen contact meer kunnen maken met de wereld om me heen. Ik merk haast geen kleuren meer op. De wereld is grauw en koud.

Kleuren, geluid, vormen, beelden zeggen soms meer dan woorden. Er zijn veel creatieve manieren om vanuit je gevoel te werken, om naar je gevoel toe te werken, je hart te laten spreken.
Tekenen, kleien, muziek luisteren, dansen bv. geven de mogelijkheid om in beweging te komen. Soms letterlijk, lichamelijk. Maar ook zintuiglijk en emotioneel. Het kan je ogen openen voor wat je onbewust toch bezig houdt. Het kan tastbaar vorm geven aan een bepaalde gebeurtenis.

Terug