APK keuring voor je relatie

Deze workshop wordt gehouden op 3 avonden, van 19.30 tot 22.00 uur. In overleg kan er altijd een workshop gepland worden wanneer 2 of 3 (echt)paren zich aanmelden. De kosten zijn 75,00 euro totaal. We werken o.a. aan de hand van vragenlijsten die van tevoren kunnen worden ingevuld.

Als je verliefd bent heb je de neiging alles heel rooskleurig te zien en je verwacht dat het ook zo blijft. Als er al irritaties zijn over je partner met zijn/haar eigenaardigheidjes, ben je toch geneigd te denken dat het allemaal vanzelf wel 'goed' komt wanneer je maar eenmaal alle dagen bij elkaar in hetzelfde huis woont.

Maar na korte of lange tijd samenwonen worden de irritaties steeds terugkerende ergenissen of zelfs ruzies. Of je ervaart juist dat er sleur ontstaat, dat je je maar stil houdt, dat alles om je heen meer aandacht vraagt en krijgt dan jij van je partner of je partner van jou. Je merkt dat ook een vakantie niet voldoende is om de relatie weer op te doen leven. Je wilt het zo niet langer, je wilt je relatie 'opschudden'.

In deze 3-delige workshop gaan we de eerste avond kijken naar de communicatie.

Hoe praat je met elkaar, wat vertel je de ander en op welke manier. Verwacht je stilletjes dat hij toch wel zal begrijpen wat jij wilt? Heb je het gevoel dat de ander niet luistert? Ga je er bij voorbaat al vanuit dat zij datzelfde wel weer zal bedoelen?

De tweede avond staat in het teken van ruzie en ruziemaken.

Worden er bij jullie ruzies steeds maar weer 'oude koeien' uit de sloot gehaald? Duren de ruzies dagenlang, loopt de een te mokken en de ander te zwijgen? Of durf je helemaal geen ruzie te maken?

De derde avond gaat over gevoelens.

Kun je en durf je jouw gevoelens onder woorden brengen, je gevoelens over wat jij fijn vindt of waar je juist een hekel aan hebt? Pas jij je altijd aan je partner aan, voel jij je verantwoordelijk voor het welbevinden van de ander? Of voel je je niet gerespecteerd in je eigen emoties?