Blik op oneindig of bewust leven?

De workshop 'Blik op oneindig?' wordt in principe gegehouden op 3 morgens van half 10 tot 12 uur. Als je belangstelling hebt kun je contact opnemen voor meer informatie over de data.

Een mens kan het hollen en draven lang volhouden. Lange dagen maken, opgejaagd van het een naar het ander vliegen. Werk, partner en eventueel kinderen, maar ook familie en misschien kerk en maatschappij vragen tijd, energie en aandacht. Dan 'moet' je ook nog sporten en ontspannen.... Deze workshop daagt je uit op een creatieve manier en met verschillende materialen stil te staan bij je gevoel. Mag je van jezelf de tijd en rust nemen om te voelen wat je voelt? Kun je de tijd nemen en de rust ervaren om te beleven wat je zintuigen je vertellen?

De eerste morgen werken we met klei.

Wat ervaar je als je dit materiaal kneedt, kruimelt, rolt, glad maakt met je handen? Via geleide fantasieoefeningen mag je ervaren hoe door jouw handen een creatie ontstaat. Durf je te werken vanuit je gevoel, zonder er een oordeel over te geven?

De tweede morgen werken we met papier en kleuren.

Knippen en scheuren, krassen, stippelen en vloeiende lijnen trekken zijn werkvormen die we gebruiken. Hoe ervaar je die verschillende bewegingen, hoe beoordeel je het resultaat? Gaat je voorkeur uit naar strakke opstellingen, zie je het graag in zwart / wit? Of houd je meer van in elkaar vloeiende kleuren en vormen? Kun je zonder oordeel naar het resultaat kijken?

De derde morgen staat in het teken van muziek.

Wat ervaar je bij verschillende soorten muziek en ritmes. Wordt je geraakt door een bepaald instrument of een gezongen tekst? Voel je het in je lijf, wordt je er door geprikkeld om je te bewegen? Durf je met de muziek mee te gaan of voel je je geremd?