massage

Bio-energetische massage is niet hetzelfde als ontspanningsmassage. Ik heb voor beide massages een cursus gevolgd en kan dus ook beide geven. Meestal combineer ik beide technieken

Ontspanningsmassage is er vooral opgericht om, zoals de naam al zegt, te ontspannen. Door op een goede manier met de handen over het lichaam te gaan kan dit een speciaal gevoel van geestelijk en lichamelijk welbevinden geven. Voor de cliënt is dit een passieve manier om zich prettig en ontspannen te gaan voelen.

Bio-energetische massage is een therapeutisch middel waarmee ik de ander help om zich bewust te worden van spanningen of bepaalde blokkades in het lichaam en waar dat voor staat. Hij of zij zal daarin zijn/haar eigen signalen en symptomen leren verstaan en daar ook de verantwoordelijkheid voor leren nemen. Deze massage kan behoorlijk intensief en zelfs pijnlijk zijn omdat het er juist om gaat die pijn-plekken te erkennen en herkennen.

Massage is contact van de een met de ander via de blote huid. Toch heeft het niets met erotiek of sexuele prikkeling te maken. De gevoelens rond het ‘zich bloot durven geven’ zal dan ook zeker aandacht krijgen voordat ik een massage begin. Een massage kan alleen een positieve uitwerking hebben wanneer er een gevoel van vertrouwen en veiligheid is.

Aanraken, contact maken, je lichaam voelen en ervaren kan heel helend werken maar staat nooit op zichzelf. Massages geef ik daarom alleen binnen het geheel van een therapeutisch proces van minstens 3 sessies.