over mezelf

Vóór en in de eerste jaren van mijn huwelijk heb ik een aantal jaren gewerkt als leerkracht aan een basisschool.

Verder heb ik naast mijn gezin met 6 kinderen veel vrijwilligerswerk gedaan op sociaal en maatschappelijk gebied, o.a. voor en via een vereniging voor mensen met een handicap.

Doordat ik te weinig aandacht schonk aan mijn eigen behoeftes en verlangens kwam ik op een gegeven moment in een depressie terecht. In die tijd heb ik ervaren dat een mens een geheel is: psychische moeiten geeft lichamelijke en geestelijke klachten en omgekeerd.

Dit boeide me zo dat ik me daar in verdiept heb door de opleiding tot Ervaringsgericht Psycho Sociaal Therapeut te volgen aan de Academie Recresco in Assen. Vanaf 2003 werk ik als vrijgevestigd Psychosociaal Therapeut in mijn eigen Praktijk.

Daarnaast heb ik de opleiding voor Relatietherapeut gevolgd. Daardoor kan ik, niet alleen als ervaringsdeskundige na een huwelijk van meer dan 35 jaar, (echt)paren helpen en begeleiden bij hun moeilijkheden die ze in hun relatie ervaren.

Rouw, verlies, afscheid nemen is iets wat alle mensen in het leven ervaren. Om daar als hulpverlener integer en ondersteunend in te kunnen zijn heb ik de Post-HBO cursus Verlieskunde van H.J. de Monnink gevolgd.

Vanuit mijn werk aan een basisschool blijft het werken met kinderen mij boeien. Ik weet dat veel kinderen al op jonge leeftijd met moeiten in aanraking kunnen komen die hun leven negatief beïnvloeden. Om kinderen therapeutisch te kunnen begeleiden heb ik speciale bijscholingscursussen gevolgd.

Verder heb ik een cursus ontspanningsmassage gevolgd en de opleiding tot bio-energetische masseur.

Omdat ik als vrijgevestigd therapeut werk heb ik geen dagelijks contact en overleg met collega’s. Daarom heb ik me aangesloten bij twee beroepsverenigingen. Door de contacten via intervisie, bijscholing en het werken aan bepaalde thema’s blijf ik me ontwikkelen in mijn professionaliteit als psychosociaal therapeut.